hétfő, január 02, 2012

Mama rádiON

Nah jöttél? Nah jól van akkor. Van finom káposztalé levesem, most ez van, de ehetsz utána töltelékes káposztát is, majd van kalács, a macska is megeszi a kalácsot, még a csokoládét is, rossz kicsi bubája, úgy szeretem nem adnám oda, ha aranyat adnának se. Nah jól van Szilike, egyél, van mit hálistennek, nem halunk éhen, most minden van az üzletben, ott megvegyük ami kell, nem drága a zöldség sem, kell a bokámnak a veteményes kert, holnap csinálok jó kis zöldséglevest, megegyük.
Nah jól van Szilike, még egyél, ott van a hűtőben is étel, megtalálod, a kamrában is van, egyél, lakjál jól, nah mejen ez a kicsi kurvaszekér, olyan édeske te Szilike, nem adnám a világért, állandóan éhes, mint a molnárné tyúkja, adj egy kicsi tejet neki, ott a hűtőben. A főzésnek nincs nagy híme, Izu még egy puliszkát se tud megfőzni, jut eszembe pénteken a macska eltűnt, láttál volna ott búsulást, egész nap nem jött elé, mondom hova az istokba tűnt, de hanemegyéb Izu bezárta, nem tudom milyen fehérnép, erőst másfajta, a férget megfogja, a gilisztát megfogja, a tyúkszart széjjelmorzsolja, más nagyon.
S ott jo-e Szilike külföldön? Annál tovább ne menj, ha nem kapsz munkát itt megleszünk, amíg van pityóka a pincében addig nem kell búsulni, sokan megjárták már a kálváriát, ott elmentek ki dolgozni Olaszországba-e, a fene tudja már, s úgy dolgoztatták, mint a rabszolgákat, képzeld el, s egy nap egyszer kaptak enni, de kenyeret nem, s egész nap kenyér nélkül dolgozzál, van világ, aztán egy lány megszökött istentudjahogy, s elment a miliciára, s feljelentette, s elmondta, hogy miket csináltak velük, ostorozták ha nem dolgoztak, s valami hideg szűk nyirkos helyen aludtak, most ott ül Vásárhelyen a gazember, ha pityókát adnak akkor se mennék ki, gazember világ van.
Öltözz fel jól Szilike, a sapka a fejedről sose hiányozzon, s az alsógatya, én annak iszom a levét, leánka koromban nem volt annyi cula, egy szál harisnyában minusz 20 fokban mentünk a szék útján, most öl meg a reuma, nehéz az élet, amióta a halált feltalálták Ambrus Erzsiként az élet nem biztos, rossz Erzsinek is énekelnek a fülében, sokszor Ferit se ismeri fel. Régebb voltak telek, októberben Szent Mihály haván akkora hó esett, hogy a juhokat haza kellett hozni.
Nah jól van Szilike, képzeld el ez a mocskos dög felhívott, gondolta, hogy szilvesztere idehívom, aszonta, hogy majd egy hónap múlva meglátogat, s hoz valakit magával, kérdem, hogy kit, aszongya nem mondja meg, kérdem, hogy Pannite, aszongya, hogy nem, mondom, hogy itt semmi keresnivalója ha nem tudom kivel jön, menjen a kecskepicsába, leszerepelt, háládatlan piszok, ha seggemben volna az Oltba fosnám. Nah jól van Szilike akkor holnap is kijössz ugy-e, hozz egy doboz emetirált, csinálok egy kis lekváros derejét, jaaaj nézd meg a kamrában vane prézli, ha nincs akkor azt is kéne hozzál, mostmár annyi húst ettünk, hogy nekem is elegem van belőle, mielőtt mennél hozz egy veder csalókát a fásszínből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése